Menj vissza   Tozo közösség > Hír > Táplálkozás - Táplálékkiegészítés
Regisztráció Blogok Súgó Tagjaink Mai üzenetek Keresés Mai üzenetek Jelöld a fórumokat olvasottnak

   Szerző

ToZo
XtraAdmin
Hírek: 400
Összes olvasása
   Hír Kategóriák
   Felhasználói Menü
   A Kre-Alkalyn® pH-Correct™-ben található tea alkaloidok élettani hatása

A Kre-Alkalyn® pH-Correct™- által, mindenkinek sokkal energikusabb és hatékonyabb lehet az edzése, ezért nem árt megismerkednünk a benne lévő tea alkaloidok hatásaival.
   Teljes cikk / hír


A tea alkaloidjai: a koffein,a teofillin,a teobromin,a xantin,és az adenin.

A Kre-Alkalyn ® pH-Correct tartalmaz: Kre-Alkaloid 150 mg (Consisting of Black Tea, Green Tea, White Tea & alkaloids)

A fekete tea élettani hatása:

A fekete tea hatóanyagai a thein, a csersavak, az illóolajok és a vitaminok. A thein élénkítő hatása a központi idegrendszeren keresztül serkenti a vérkeringést és a légzést. Az agy több oxigénhez jut, mely által növekszik a szellemi teljesítőképesség. A csersavak nyugtató-stabilizáló hatást fejtenek ki a testi-lelki folyamatokra.

A fehér tea élettani hatása:

A fehér teát a növény legfiatalabb, még kicsit szőrös hajtásaiból készítik, melyek polifenol tartalmuknál fogva, kitűnő antioxidánsok. Megvéd a sejtkárosító szabadgyökök ellen, védi a sejteket és a szöveteket az oxidatív károsodástól. Segíthet a test védekező rendszerének az erősítésében, segít a szív egészségesen tartásában.

A zöld tea élettani hatásai:

A kutatók megállapították, hogy a zöld tea tartalmaz egy, a polifenolok csoportjába tartozó, katekhin nevű vegyületet, amely csökkenti a szív megbetegedésének lehetőségét, rákellenes, és visszaszorítja a fertőzésekre való hajlamot, távol tartja a meghűlést, a felfázást és az influenzát
A zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat. C-vitamint a citromhoz hasonló mennyiségben tartalmaz. Igen magas arányban tartalmazza a B-vitamin féléket is. Vizelethajtó, aminek méregtelenítő tulajdonságait köszönheti.

A koffein élettani hatásai:

A tea félék mindenképp legfontosabb hatóanyaga a koffein. Ez az anyag megtalálható a kávéban is (bár kisebb mennyiségben), mégis kevésbé elviselhető, mint a teáé. A tea diuretikus hatásáért a teofillin, és a koffein a felelős. A koffein hat a gyomorsavtermelésre, izoláltan a szíven növeli a szívizom teljesítményt. A légzőcentrum izgatásával gyorsítja és mélyíti a légzést. Elősegíti a perifériás vérátáramlást, éberségnövelő, lecsökkenti az alvásszükségletet, kondícióban tartja az elmét. Kiválóan normalizálja az emésztést, rendezi a bélműködést. Kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást, a koleszterin anyagcserét, ennek köszönheti infarktusellenes hatását, és ezért jó az agyvérzés és az érelmeszesedés megelőzésére. Stressz oldó és anyagcsere normalizáló. Serkenti a szellemi és fizikai tevékenységet, a megfelelő éberség fenntartását. Segíti a koncentrációt energikusabbnak érezzük magunkat, felfrissít, és kedélyállapot javító hatású.

A Kre-Alkalyn® pH-Correct élettani hatásai:

A tea alkaloidoknak köszönhetően fokozza az erőt és az energiát!A központi idegrendszert ingerelve stimulálja a mellékvesét, mely ennek hatására olyan anyagokat és hormonokat bocsát ki (pl. adrenalin, dopamin, epinefrin), melyek ébresztőt fújnak a szervezetnek és mozgósítják az energiatartalékokat. Vérbőséget okoz az agyban, miközben a hasi szervek erei összeszűkülnek. Növeli a teljesítőképességet, frissességet, éberséget eredményez, Az ebből adódó felfokozott izgalmi állapot, fél óra alatt eléri a maximumot és csak viszonylag rövid ideig, 2-3 órán át tart. Majd lassan lecsökken. 3-6 óra múlva a koncentráció mintegy a fele a maximumnak. A lebomlás személyenként rövidebb-hosszabb időt vesz igénybe.

Tökéletesen alkalmas arra, hogy a szervezetet teljesen feltöltse energiával a nehezebb edzések előtt. Ennek a rendkívül gyorsan ható anyagnak tökéletesen alkalmas a molekuláris szerkezete arra, hogy biztosítsa a maximális energiát és erőt a szervezet számára. Az efedrinhez hasonlóan (de annak kellemetlen mellékhatásai nélkül) fokozza a mentális tevékenységet, az éberséget és megadja azt az idegi löketet, amitől maximális erőbedobással tudunk edzeni.Növeli a pulzusszámot, emeli a vérnyomást, tehát fokozza a szívműködést, ezenkívül vízhajtó hatású: tágítja a vese ereit, a víz- és az ion-visszaszívódást viszont gátolja. Ez a rendkívül erős anyag mélyen behatol az izomsejtekbe,és ezzel hosszabb időre biztosítja az energiát, és késlelteti az izmok kifáradását.

Joemester
   szerző:: tozo, at: 2009/03/19

tozo.hu © 2007 by Tozo.huMinden időpont GMT +2 alapján jelenik meg. A pontos idő 12:59.